El consistorio financiará con 45.200 euros el huerto de "Botja"

El proyecto de huerto urbano de autogestión dará uso social a un solar sin urbanizar del Pilar

El vicealcalde y concejal de Ecología Urbana, Sergi Campillo, visitó ayer el espacio donde se habilitará el futuro Huerto de «Botja» en el barrio del Pilar de Ciutat Vella. Se trata de un proyecto de huerto urbano de gestión comunitaria enfocado a colectivos vulnerables, según informaron ayer fuentes municipales tras la visita.

Dentro de este proyecto se integran entidades y colectivos sociales del barrio, que también han participado en esta visita, como Ciutat Vella Batega, Amaltea, el Centro de día de Velluters, los CRIS Velluters y de San Pablo, las viviendas tuteladas y la residencia «Juana María», entre otros.
El financiará el Huerto de «Botja», que toma su nombre del lugar habilitado por los vecinos para jugar al a petanca, 45.200 euros para promover la participación ciudadana y, en concreto, se compromete con este proyecto que favorecer las interrelaciones entre las diversas entidades que trabajan en el barrio con colectivos en riesgo de exclusión social y el vecindario en general.

2 comentarios:

  1. Després d'uns quants anys d'insistència, per fi estem materialitzant este projecte. Molts ànims al veïnat!!

    ResponderEliminar
  2. UN APUNT SOBRE LA DENOMINACIÓ DEL PROJECTE:
    El nom correcte és "L'Hort de la Botja" (per estar situat en la plaça del mateix nom), no "L'Hort de Botja".
    El nom de "plaça de la Botja" (o Botxa, segons els textos històrics que es consulten), té 2 possibles orígens:
    1.-la "botja" (planta): es coneix així qualsevol planta arbustiva xicoteta. S'utilitzaven en la producció de seda.
    http://pontdenseula.blogspot.com/2013/06/la-botja-de-cucs.html
    En les andanes on es criava els cucs, s'hi posaven botges arrencades del camp per a que els cucs, una vegada ja havien menjat prou fulla de morera, s'hi enfilaren i començaren a teixir els capolls penjant de les branquetes. El barri del Velluters ha tingut una importantíssima presència d'obradors (i criadors) seders des del s.XV fins les primeries del s.XX. En la plaça de la Botja n'hi havia un encara en peu a principis del s. XX.
    2.-"botxa" (joc): les "botxes" és un joc semblant a la petanca.
    https://ca.wikipedia.org/wiki/Botxes
    En la plaça s'ha jugat a les botxes i a jocs de raqueta almenys en el segle XIX. De fet hi havia el "trinquet de l'Encarnació".

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.